Forside Kontorstole Dårlig ryg kontorstole

Dårlig ryg kontorstole

Her i kategorien finder du gode kontorstole til dig med dårlig ryg. Det kan både være ondt i ryggen eller andre rygproblemer, der gør, at du har behov for ekstra støtte og indstillingsmuligheder til din kontorstol.

Vores ”dårlig ryg kontorstole” gør det lettere at finde en behagelig siddestilling og er med til at give dig en bedre arbejdsdag selv ved lange dage ved skrivebordet. 

Se også vores øvrige kontorstole til dig med særlige behov - eller gå til oversigten over alle vores kontorstole.  

Læs mere

8 Varer

Kontorstol Ortopædisk SD7

Varenr. 2315110190

Aflaster ved rygproblemer
6,395.00 kr
ekskl. moms 7,615 kr
7,993.75 kr
inkl. moms

Kontorstol Ortopædisk SD8

Varenr. 2315110490

Aflaster ved rygproblemer
7,709.00 kr
ekskl. moms 9,009 kr
9,636.25 kr
inkl. moms

Kontorstol Ortopædisk SD5

Varenr. 2315112408

Aflaster ved rygproblemer
11,039.00 kr
ekskl. moms 13,739 kr
13,798.75 kr
inkl. moms

Kontorstol Ortopædisk SD2

Varenr. 2315113490

Aflaster ved rygproblemer
12,749.00 kr
ekskl. moms 15,559 kr
15,936.25 kr
inkl. moms

Kontorstol Ortopædisk SD1

Varenr. 2315113190

Aflaster ved rygproblemer
13,049.00 kr
ekskl. moms 14,739 kr
16,311.25 kr
inkl. moms

Kontorstol Ortopædisk SD3

Varenr. 2315113708

Aflaster ved rygproblemer
13,999.00 kr
ekskl. moms 16,810 kr
17,498.75 kr
inkl. moms

Kontorstol Ortopædisk SD6

Varenr. 2315110790

Aflaster ved rygproblemer
9,999.00 kr
ekskl. moms 12,679 kr
12,498.75 kr
inkl. moms

Kontorstol Duo-Back, sort

Varenr. 2315103108

Mindsker risiko for rygproblemer
5,369.00 kr
ekskl. moms 6,325 kr
6,711.25 kr
inkl. moms

God kontorstol til dårlig ryg - Spynamics Teknologi støtter hele rygsøjlen

Vælg en stol, der er skabt af specialister inden for rygproblemer og som siden 1999 har beskæftiget sig med at tilpasse kontorstole inden for netop dette område.

Kontorstolene i SD-serien (Spinal Dynamics) blev udviklet for at imødekomme de stigende udfordringer, vi oplever med dårlig ryg på arbejdspladserne.

Stolene er opbygget i moduler, der hver yder særlig støtte til haleben, bækken, lænd, øvre ryg og nakke. En af de unikke genskaber ved SD-stolene er den særlige trianguleringsstøtte til bækkenet samt lændestøtten, der kan justeres i tre retninger.

Læs mere om stolenes unikke funktioner under hver model.

DuoBack - Den gode kontorstol som stimulerer den dårlige ryg

Duoback kontorstolen produceres af tyske Rohde & Grahl, der har gjort det til en prioritet at fremstille kontormøbler, der skaber det bedste ergonomiske arbejdsmiljø.

Der er løbende blevet investeret i at forbedre DuoBack-stolen med henblik på at udvikle den perfekte rygstøtte, der ikke alene støtter, men også tilskynder til stimulering af rygmuskulaturen.

Stimulering af ryggens muskler, mens vi sidder, modvirker de anspændte muskler vi kan få af at sidde ned i mange timer ad gangen og dermed give ubehag og smerter. Samtidig afhjælper stoleryggens todelte design også eksisterende smerter i ryggen.

Husk også at se vores ergonomiske kontorstole

Få hjælp til valg af den rigtige kontorstol til dårlig ryg

De forskellige kontorstole er hver især egnet til alt fra milde rygproblemer til personer med kroniske rygsmerter. Inventarland er Danmarks førende forhandler af kontorstole, og vores konsulenter er eksperter, der altid står klar til at rådgive dig. Har du behov for hjælp til at vælge den rigtige stol eller ønsker at prøve vores stole, er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservice på tlf. 70 10 10 13, eller skrive til os på info@inventarland.dk.

 

Spørgsmål om kontorstole til dårlig ryg

Hvilken stol er en god kontorstol til dårlig ryg?

Det er naturligvis afhængigt hvilke udfordringer den enkelte har med ryggen. Men i de fleste tilfælde er en rigtig god støtte nøglen. Det kan både være i form af stolens polstring som bør være af en kraftig og høj kvalitet. Det afhjælper det tryk som kroppens ellers udsættes for når vi sidder ned. Vi har blandt andet stole med udskæring bagerst på sædet, til aflastning af halebenet - et populært valg er: Kontorstol Ortopædisk SD3

En god stol til dårlig ryg bør støtte de vigtige sted og omvendt ikke lægge tryk uhensigtsmæssige steder. Meget starter ved at bækkenet er fundamentet for rygsøjlen og hvis det placeres korrekt, vil det hjælpe resten af rygsøjlen til at justere sig korrekt.

Er der smerter i halebenet, måske kommet at for meget stillesiddende arbejde, kan smerterne afhjælpes. Det ved at halebenet ikke har mulighed for trykke sig ned i stolesædet. Der har vi stole hvor der simpelthen er en udskæring til halebenet, i sædet. 


Hvordan indstiller man en kontorstol hvis man har dårlig ryg?

Som beskrevet er støtte et nøgleord. Noget som er vigtigt i forhold til støtte, er kontorstolens puder. Antallet og placeringen er også afhængigt af hvor høj du er. Men en korrekt og justerbar lændestøtte er alfa og omega. Start med at justere ryghøjden op/ned så lændepuden er ved lænden. Derefter er der et muligheder for at finjustere f.eks. i form af en personlig bækkenpude i korrekt størrelse. Det kan også være i form af en justerbar lændestøtte - enten i form af en oppustelig pude eller en støttende plade som justeres i dybden via et drejehåndtag, altså en mekanisk lændestøtte. 

En ekstra støtte længere oppe på ryggen kan især være nyttig hvis man er høj. Vi har modeller med en thorakl-pumpe som evt. sammen med nakkestøtte sørger for støtte øverst på ryggen, altså ekstra støtte i skulderområdet. Også her pumper du puden op til den yder den rette støtte for dig.

Arbejder du meget med mus, er et sæt armlæn næsten uundværlige. Har din underarm og albueområdet ikke den rette støtte kan man næsten ikke undgå spændinger, som oftest mærkes i skulderområdet.

5 grunde til, at man får dårlig ryg på arbejdspladsen

1. Siddestillingen: Stillesiddende arbejde på kontor kan føre til en unaturlig siddestilling i lang tid, som kan belaste rygsøjlen og musklerne i ryggen.

2. Manglende bevægelse: Mangel på bevægelse og fysisk aktivitet kan føre til en svagere muskulatur og øget belastning på rygsøjlen.

3. Forkert skrivebordsopsætning: En dårligt tilpasset skrivebordsopsætning kan føre til en unaturlig siddestilling, som kan medføre ubehag og smerter i ryggen.

4. Manglende støtte fra kontorstolen: En dårlig kontorstol kan medføre manglende støtte til ryggen, og dermed øge risikoen for smerter og ubehag i ryggen.

5. Stress: Stress og arbejdspres kan føre til spændinger i musklerne i ryggen og skuldrene, som kan føre til smerter og ubehag i ryggen.