Forside Skolemøbler Skærmvægge og akustik

Skærmvægge og akustik

Støj - både den du kan høre men også den du kan se, kan være generende, når man sidder og koncentrerer sig. Forbedring af rummets akustik med f.eks. skærmvægge og bordskærme der fungerer som en lydvæg kan nedbringe støjniveauet væsentligt og skabe små stillerum.

Lyddæmpning og afskærmning

En lyddæmpende skærm absorberer nogle af lydbølgerne - men den kan også være med til at opdele eller afskærme et rum. Det skaber et mere privat rum til fordybelse med færre indtryk.

Især vores lette gulvskærme eller sammenklappelige og mobile skærmvægge er populære i institutioner og på skoler. Et fleksibel afskærmende løsning som også forbedre akustikken.

Læs mere

Vælg kategori:

Så snart flere mennesker skal arbejde i samme rum, opstår der et behov for at tage hensyn til flere forskellige arbejdsopgaver. Nogle opgaver kræver at flere medarbejdere kan mødes og diskutere en opgave, og andre opgaver stiller krav til fordybelse uden at blive forstyrret. Når kontoret indrettes bør alle behov tilgodeses i processen.

Inddel arealer i mindre områder med skærmvægge

Skærmvægge kan bruges som rumdelere til at lave afgrænsede områder, hvor mindre grupper af medarbejdere eller elever sidder samlet. Det giver god mening, at samle personer, der arbejder med de samme arbejdsopgaver, så de kan snakke sammen uden at forstyrre andre.

Vores ECO soft skærmvægge er et populært valg. Du får professionelle skærmvægge, der er designede til at klare udfordringerne med støj. Måden ECO soft skærmvæggene er fremstillet på giver op til 50 % bedre støjreduktion ifht. lignende produkter.

Er der behov for en mere fleksibel løsning, kan I vælge flytbare skærmvægge med hjul, så I let kan tilpasse et området til en arbejdsgruppe. I kan vælge mellem mobile skærmvægge, der kan sættes sammen i moduler eller modeller, der kan foldes sammen, så der let kan opstilles et område, hvis der skal laves en midlertidig arbejdsgruppe eller holdes et team møde.

I vores kategori med skærmvægge finder du et kæmpe udvalg af udstyr til at skærme og give bedre akustik, blandt andet har vi mobile skillevæggetelefonboksbordskærmeloft akustikakustik vægakustik billederlyddæmpning og stillerum

Brug bordskærme til at afskærme den enkelte plads

Skærmvægge til skrivebordet er en god løsning, hvis man har behov for at sidde uforstyrret ved sin arbejdsplads. En bordskærm kan nemt monteres på hæve sænkebordet og har den fordel, at skærmene følger med bordet, når det køres op eller ned. Det giver et lille privat arbejdsrum, hvor man kan fordybe sig, uanset om man står op eller sidder ned.

De bordskærme, der monteres på skrivebordets sider, er ofte en mere permanent løsning. Har man behov for en mere fleksibel løsning, hvor man kan opstille en bordskærm, når der i perioder er behov for ro og ingen forstyrrelser, så er StandUp bordskærmene en perfekt løsning. Denne bordskærm kan hurtigt foldes sammen og opbevares inden for rækkevidde, når der ikke er brug for den. De kan f.eks. også bruges som afskærmning ved prøver og eksamener.

Sådan kan du indrette med skærmvægge

Når støj skal reduceres på arbejdspladsen, er der nogle generelle retningslinjer, du bør følge. Lyd spredes i et lokale ved at reflektere på overflader og blive kastet rundt. Skærmvægge sørger for at suge lydene til sig og forhindrer at den kastes videre.

Som tommelfingerregel bør skærmvægge og akustikplader placeres rundt i hele lokalet og have en samlet overflade, der svarer til ca. 50 % af gulvarealet. Løsningen kan består af en kombination af skærmvægge, akustikbilleder, akustikpaneler til væggen og lofthængte akustikplader.

Skab et roligt miljø i børnehaven med lydabsorberende skærmvægge

Skærmvægge er ikke kun et oplagt valg på kontoret, de er også et oplagt valg i børnehaven, skolen og mange andre steder hvor mange unge samles. Børn og unge leger og hygger sig i grupper, og når leget går bedst ender lydniveauet ofte i den høje ende af skalaen.

Mange børnehaver og skoler er indrettet med overflader der er lette at rengøre, det betyder ofte at gulve og vægge er glatte og forholdsvis hårde overflader som kun i et begrænset omfang absorbere lyden. Når lyd rammer hårde overflader, kastes en stor del tilbage og rundet i lokalet, hvilket giver en dårlig akustik og en masse støj og larm.

Både børn og voksne trives bedst når støjen ikke løber løbsk, og der er perioder med ro til fordybelse i opgaven og legen. Designet på skærmvægge gør dem til et oplagt valg da de er nemme at flytte rundt, og man kan sætte flere sammen så der skabes små afskærmerede legestationer, eller man kan sætte dem de steder hvor larmen er højest.

Vores mest populære skærmvæg til børnehaver og skoler er vores ECO SOFT skærmvæg. Udover skærmvægge anbefaler vi også at sætte lydabsorberende elementer på væggen, har har vi et stort udvalg af akustik til væggen.

Optimér akustikken i skolen med lydabsorberende skærmvægge

Lydabsorberende skærmvægge i skolen kan løse udfordringer med larm og støj. Når man samler mange elever i samme lokale, kan støjen nemt tage over, og kvaliteten i undervisningen falde. Med lydabsorberende skærmvægge kan noget af støjen fjernes da deres opbygning gør dem gode til at absorbere og bryde lyd og dermed mindske støjen.

Skærmvægge er nemme at flytte rundt, uanset om de bruges med fødder eller hjul, dog anbefaler vi hjul hvis de skal flyttes meget rundt. Der findes mange smarte koblingsbeslag så skærmvæggene kan sammensættes på mange måder, enten som en længere lige række, eller med 90 graders vinkel så der laves små rum.

På en skole kan skærmvægge bruges både i undervisningslokalet eller i fælles områder. Skærmene blive ofte brugt til at skabe små arbejdsstationer eller områder til fordybelse, da de både absorbere og bryder lyden, men også laver en visuel afskærmning imellem grupperne og dem der blot er på vej til et andet sted.

Stillerum og telefonbokse til kontor eller store fællesarealer

Møder og telefonsamtaler er ofte nogle af de mest forstyrrende elementer i åbne kontorer eller fællesarealer. For at fuldende jeres akustikløsning, bør I sørge for at have nogle stillerum og telefonbokse til rådighed. Her kan medarbejdere eller elever sætte sig ind, hvis der skal holdes møder eller tales i telefon. Stillerummene er også populære blandt brugere, der i perioder kræver helt arbejdsro, hvor et stillerum er en helt ideel løsning.

5 gode grunde til at købe skærmvægge

 1. Bedre afskærmning

  Skærmvægge kan skabe privatliv på en åben kontorplads ved at afskærme en medarbejders arbejdsområde. Det kan hjælpe med at reducere distraktioner og forbedre koncentrationen.
 2. Støjreduktion og bedre akustik

  Skærmvægge kan også bidrage til at reducere støjniveauet på en arbejdsplads. Ved at skabe en barriere mellem arbejdsområder kan skærmvægge hjælpe med at absorbere lyd og forbedre arbejdsmiljøet.
 3. Flot design

  Skærmvægge kan tilføje en visuel interesse og æstetisk appel til et kontor eller et rum. De kommer i forskellige farver og designs, så du kan vælge en, der passer til din personlige smag og din arbejdsplads.
 4. Stor fleksibilitet

  Skærmvægge kan flyttes og justeres efter behov. Det giver fleksibilitet til at ændre layoutet på kontoret eller tilføje mere privatliv til bestemte arbejdsområder.
 5. Bedre samarbejde mellem kollegaer

  Skærmvægge kan også hjælpe med at fremme samarbejdet på kontoret ved at skabe separate arbejdsområder til hold eller teams, der arbejder på samme projekt. Dette kan øge produktiviteten og skabe en mere dynamisk arbejdsplads.

Husk også at se vores udvalg af kontorstole og stoleunderlag


Ofte stillede spørgsmål om skærmvægge

Hvordan virker skærmvægge?

Den minimalistiske nordiske stil, som mange steder bruges i indretningen, har betydning for akustik og støj. Hårde overflader og indretning med kun få møbler betyder, at støj kan kastet rundt i rummet uhindret og være til stor gene for de personer, der opholder sig der.

Skærmvægge, der kan stille op rundt omkring i lokalerne og akustikpaneler og -billeder, der kan hænges på væggen, samt loftpaneler stopper den generende støj ved at absorbere lydbølger, der forårsager rumklang.

Hvor mange skærmvægge skal jeg bruge?

En god tommelfingerregel er, at du skal bruge akustik- og skærmvægge svarende til 50% af det samlede gulvarealet i m2.

Det anbefales at bruge forskellige typer af støjskærme, væg- og loftpaneler, så der er afskærmning flere steder i lokalet.

Lydbølger spreder sig fra kilden og ud i alle retninger. Derfor er det en god idé at placere støjabsorberende skærme og paneler flere steder i rummet.

Hvilken skærmvæg skal jeg vælge?

Vælg en skærmvæg ud fra dit behov, er du meget plaget af støj vælges en i høj kvalitet som vil fungere som lydvæg og samtidigt absorbere den lyd der rammer den. ECO SOFT serien består af både skærmvægge på fødder til at stille på gulvet, på hjul som mobil skærmvæg, og som bordskærme der monteres på et skrivebord.

Mangler du mere til kontoret? Se vores udvalg af kontorreoler.