Facebook Pixel

Skærmvægge og akustik

Akustikken kan altid forbedres! Kontorstøj og kollegaer, der snakker højt, kan være generende, når man sidder og koncentrerer sig. Forbedring af rummets akustik med f.eks. skærmvægge og bordskærme der fungerer som en lydvæg kan nedbringe støjniveauet væsentligt og skabe små stillerum.

Vælg en kategori:

Så snart flere mennesker skal arbejde i samme rum, opstår der et behov for at tage hensyn til flere forskellige arbejdsopgaver. Nogle opgaver kræver at flere medarbejdere kan mødes og diskutere en opgave, og andre opgaver stiller krav til fordybelse uden at blive forstyrret. Når kontoret indrettes bør alle behov tilgodeses i processen.

 

Inddel kontoret i mindre områder med skærmvægge

Skærmvægge kan bruges som rumdelere til at lave afgrænsede områder, hvor mindre grupper af medarbejdere sidder samlet. Det giver god mening, at samle personer, der arbejder med de samme arbejdsopgaver, så de kan snakke sammen uden at forstyrre andre.

Vores ECO soft skærmvægge er et populært valg. Du får professionelle skærmvægge, der er designede til at klare udfordringerne med støj på arbejdspladserne. Måden ECO soft skærmvæggene er fremstillet på giver op til 50 % bedre støjreduktion ifht. lignende produkter.

Er der behov for en mere fleksibel løsning, kan I vælge flytbare skærmvægge med hjul, så I let kan tilpasse et området til en arbejdsgruppe. I kan vælge mellem mobile skærmvægge, der kan sættes sammen i moduler eller modeller, der kan foldes sammen, så der let kan opstilles et område, hvis der skal laves en midlertidig arbejdsgruppe eller holdes et team møde.

I vores kategori med skærmvægge finder du et kæmpe udvalg af udstyr til at skærme og give bedre akustik, blandt andet har vi mobile skillevægge, telefonboks, bordskærme, loft akustik, akustik væg, akustik billeder, lyddæmpning, plexiglas afskærmning, stillerum og dekorativ akustik

Brug bordskærme til at afskærme den enkelte plads

Skærmvægge til skrivebordet er en god løsning, hvis man har behov for at sidde uforstyrret ved sin arbejdsplads. En bordskærm kan nemt monteres på hæve sænkebordet og har den fordel, at skærmene følger med bordet, når det køres op eller ned. Det giver et lille privat arbejdsrum, hvor man kan fordybe sig, uanset om man står op eller sidder ned.

De bordskærme, der monteres på skrivebordets sider, er ofte en mere permanent løsning. Har man behov for en mere fleksibel løsning, hvor man kan opstille en bordskærm, når der i perioder er behov for ro og ingen forstyrrelser, så er StandUp bordskærmene en perfekt løsning. Denne bordskærm kan hurtigt foldes sammen og opbevares inden for rækkevidde, når der ikke er brug for den.

 

Hvordan skal kontoret indrettes med akustikplader?

Når støj skal reduceres på arbejdspladsen, er der nogle generelle retningslinjer, du bør følge. Lyd spredes i et lokale ved at reflektere på overflader og blive kastet rundt. Akustikplader sørger for at suge lydene til sig og forhindrer at den kastes videre.

Som tommelfingerregel bør skærmvægge og akustikplader placeres rundt i hele lokalet og have en samlet overflade, der svarer til ca. 50 % af gulvarealet. Løsningen kan består af en kombination af skærmvægge, akustikbilleder, akustikpaneler til væggen og lofthængte akustikplader.

 

Stillerum og telefonbokse til kontor

Møder og telefonsamtaler er ofte nogle af de mest forstyrrende elementer i åbne kontorer. For at fuldende jeres akustikløsning, bør I sørge for at have nogle stillerum og telefonbokse til rådighed. Her kan medarbejdere sætte sig ind, hvis der skal holdes møder eller tales i telefon. Stillerummene er også populære blandt medarbejdere, der i perioder kræver helt arbejdsro, hvor et stillerum er en helt ideel løsning.

 

Hvilken skærmvæg skal jeg vælge?

Vælg en skærmvæg ud fra dit behov, er du meget plaget af støj vælges en i høj kvalitet som vil fungere som lydvæg og samtidigt absorbere den lyd der rammer den. ECO SOFT serien består af både skærmvægge på fødder til at stille på gulvet, på hjul som mobil skærmvæg, og som bordskærme der monteres på et skrivebord.


Husk også at se vores udvalg af kontorstole og stoleunderlag


Ofte stillede spørgsmål

 

Hvordan virker skærmvægge?

Den minimalistiske nordiske stil, som mange steder bruges i indretningen, har betydning for akustik og støj. Hårde overflader og indretning med kun få møbler betyder, at støj kan kastet rundt i rummet uhindret og være til stor gene for de personer, der opholder sig der.

Skærmvægge, der kan stille op rundt omkring i lokalerne og akustikpaneler og -billeder, der kan hænges på væggen, samt loftpaneler stopper den generende støj ved at absorbere lydbølger, der forårsager rumklang.

 

Hvor mange skærmvægge skal jeg bruge?

En god tommelfingerregel er, at du skal bruge akustik- og skærmvægge svarende til 50% af det samlede gulvarealet i m2.

Det anbefales at bruge forskellige typer af støjskærme, væg- og loftpaneler, så der er afskærmning flere steder i lokalet.

Lydbølger spreder sig fra kilden og ud i alle retninger. Derfor er det en god idé at placere støjabsorberende skærme og paneler flere steder i rummet.

Mangler du mere til kontoret? Se vores udvalg af kontorreoler