Forside Artikler Hvilket hæve sænkebord skal jeg vælge?

Hvilket hæve sænkebord skal jeg vælge?

guide til hæve sænkebord

Står du og skal til at købe hæve sænkebord til arbejdspladsen eller hjemmekontoret - eller skal de udtjente skriveborde fornys? Så læs denne artikel og bliv klædt på til at vælge det eller de hæve sænkeborde der passer bedst til jeres behov.

Fordele ved at vælge et hæve sænkebord

Det er populært at sige, at hæve sænkebordet er det rette ergonomiske valg, selvom dette udsagn ikke er særlig specifikt. Helt konkret er der studier, der viser, at der er en række helbredsmæssige og ikke ubetydelige fordele, ved at sørge for at mindske den tid, du sidder ned i løbet af dagen. I flere studier er hæve sænkeborde blevet brugt for at få medarbejdere til at stå mere op i løbet af arbejdsdagen, og deraf kunne man fastslå følgende fordele:

 • færre smerter i ryg, nakke og hoved
 • øget forbrænding - op mod 600 kcal om ugen
 • mindre træthed og mere oplagt i løbet af arbejdsdagen
 • indikationer på forbedret insulinfølsomhed og deraf mindre risiko for livsstilssygdomme

De helbredsmæssige fordele har vi skrevet mere om i denne artikel: Hvilke helbredsmæssige fordele er der ved et hæve sænkebord, hvis du skulle være nysgerrig på at vide mere.

Ud over de helbredsmæssige fordele, så har et hæve sænke skrivebord også praktiske fordele. Bordet kan tilpasses flere personer; så er I flere, der skal deles om en arbejdsstation, så er et hæve sænkebord et ideelt valg. På den måde kan bordet indstilles korrekt, så alle uanset højde, kan have en behagelig arbejdsstilling.

Nu hvor argumenterne er på plads, så lad os gennemgå hvilke ting, du skal tage stilling til, før du træffer det endelige valg om at købe et hæve sænkebord.

Bordplader til hæve sænkebord

Vores hæve sænkeborde er typisk sammensat af to dele; en bordplade og et hæve sænke stel. Dvs. du kan sætte dit hæve sænkebord sammen efter ønske. Læs med her for at blive klædt på til at træffe de rigtige valg.

Hvilken størrelse skal bordpladen være

Bordpladens størrelse er selvfølgelig afhængig af, hvor meget plads du har samt, hvor meget du skal have stående på bordet. Gå efter de større bordplader fra 160 cm, hvis du skal have to skærme stående på bordet.

Bordpladerne fås i størrelser fra 50 x 70 cm til 100 x 200 cm. De mest solgte størrelser er 80 x 160 cm og 90 x 180 cm.

Til hjemmekontoret og de mindre arbejdspladser, er det populært at vælge en mindre bordplade, så skrivebordet ikke fylder hele rummet. Her er det typisk en bordplade med en størrelse på 60-90 cm, der er det populære valg.

Bordplader i specialmål

Har du behov for en bordplade i specialmål til dit skrivebord, så udfører vi også dette til fornuftige priser. Kontakt os uforpligtende på info@inventarland.dk eller tlf. 70 10 10 13.

Hvilken form skal bordpladen have?

Her vil vi gennemgå følgende typer af bordplader til hæve sænkeborde:

 • rektangulær bordplade
 • bordplade med ergonomisk centerbue
 • højre- og venstrevendt bordplade
 • bordplade med hjerteform

bordpladens form hæve sænkebord

De mest solgte hæve sænkeborde har en rektangulær bordplade. Det er også muligt at vælge en rektangulær bordplade med en centerbue. Bordplade med centerbue kaldes også for bordplade med ergonomisk bue.

Buen betyder, at du kan få armene tættere på bordet og hvile en større del af underarmene på bordpladen. Det er en smagssag, om man foretrækker en bordplade med centerbue eller ej. For nogen, kan det virke mere afslappende for arme og nakke, når underarmene bedre kan hvile på bordpladen.

Skal du have ekstra plads eller ønsker et hæve sænkebord, der passer i hjørnet, så kan du vælge en højre- og venstrevendt bordplade.

Endelig kan du vælge en bordplade med hjerteform. Denne type er et lille hæve sænkebord med en enkelt søjle, som optager minimal plads og er god til steder, hvor man ikke skal sidde ved skrivebordet hele dagen. Bordet kan f.eks. bruges i klasselokaler, forelæsningslokaler og steder, hvor informationssøgning skal være let tilgængeligt på en computerskærm.

Hvilken overflade skal hæve sænkebordet have?

Hos Inventarland finder du bordplader i:

 • decor laminat
 • laminat
 • nano laminat
 • anti-finger print laminat
 • linoleum
 • finér

forskellige hæve sænkeborde

Bordplader i decor laminat og laminat

Decor laminat er et praktisk materiale at lave bordplader af. Det kaldes også melamin. Det er slidstærkt og velegnet til hverdagsbrug. Decor laminat er populært til hæve sænkeborde, da det er et godt og budgetvenligt alternativ til laminat.

Laminatbordplader, som vi også kalder HPL laminat, er ekstra slidstærke i forhold til decor laminat. Selvom begge materialer er slidstærke, så bør man stadig være påpasselig med skarpe genstande mod bordpladen for at undgå ridser.

Både decor laminat og HPL laminat kan laves med mange forskellige tryk og farver bl.a. de populære bordplader med tryk i eg og bøg samt farverne hvid, sort og antracit.

Bordpladerne rengøres let med en fugtig klud eller med en smule sulfo i vandet, hvis bordpladen har brug for en mere grundig rengøring. Husk da at aftørre bordet med en ren, opvredet klud. For en mere grundig rengøring kan du bruge laminatrens, der både affedter og fjerner pletter samt giver en flot finish.

Bordplader i nanolaminat

Dette er HPL bordplader, der er nanobehandlet. Det giver en særdeles stærk og resistent bordplade, der kan modstå både ridser og høje temperaturer. Småskrammer kan behandles og udbedres med en nanosvamp.

Bordplader i nanolaminat har en fin silkeagtig og mat overflade. Behandlingen af bordpladen gør det svært at se fedtaftryk fra f.eks. fingre.

Bordplader med nanolaminat rengøres let med en mikrofiberklud og lunkent vand. Der kan evt. kommes et mildt universalrengøringsmiddel i vandet. Til mere grundig rengøring kan du bruge laminatrens og en nanosvamp.

Bordplader i AFP laminat

AFP laminat står for anti finger print laminat. Overfladen er behandlet, så den er lukket af, så fedtede pletter er mindre synlige end ellers.

Rengøring af bordpladen kan gøres med en mikrofiberklud, der er vredet op i lunkent vand. Er der behov for rengøringsmidler for at gøre skrivebordspladen helt ren, så benyt et mildt universalrengøringsmiddel. Undgå at bruge sulfo, da det kan efterlade en fedtet hinde.

Bordplader i linoleum

Linoleum er et CO2-neutralt naturmateriale. Overfladen er mat og føles blød og eksklusiv at røre ved og har støjdæmpende egenskaber. Til trods for den “bløde” følelse er bordpladen stadig modstandsdygtig over for hverdagsbrug og ridser. Til sammenligning med laminat, så føles bordplader i linoleum mere eksklusive.

Øvrige fordele ved bordplader i linoleum er, at linoleum har antibakterielle egenskaber, desuden ses fedtfingre ikke så tydeligt og det er antistatisk, hvilket betyder, at det i mindre grad tiltrækker støv.

Skrivebordet rengøres med en klud opvredet i rent lunkent vand. pH-neutralt rengøringsmiddel som sæbespåner kan anvendes til mere grundig rengøring. Brug ikke opvaskemiddel, da det kan ødelægge overfladen. Vedligehold gerne bordpladen med færdigblandet linoleumspleje.

Bordplader i finér

Finér er ægte træ med en slidstærk overflade, der har en kerne i typisk MDF eller krydsfinér. I vores sortiment kan du vælge imellem træfinérbordplader i eg, birk og bøg. Disse hæve sænkeborde har et flot, naturligt udseende.

Overfladen er levende i og med at træ er et organisk materiale. Det betyder, at overfladen ændrer udseende med tiden.

Rengør med en mikrofiberklud eller en klud, der er hårdt opvredet i lunkent vand. Finér tåler ikke for meget vand.

Oversigt over bordplader til hæve sænkeborde

Du kan få et overblik over, hvilke bordplade vi forhandler i vores bordpladeoversigt, hvor bordpladerne er inddelt efter materiale. Under hver kategori, kan du se, hvilke former, du kan få bordpladerne i. Husk at vi også tilbyder bordplader efter specialmål. Kontakt vores kundeservice på chatten eller info@inventarland.dk

Hvilket stel skal du vælge til dit hæve sænkebord

Der er flere ting, du kan tage med i dine overvejelser, når du vælger, hvilket stel dit hæve sænkebord skal have:

 • skal bordet kunne hæves eller sænkes mere end standard?
 • skal du vælge en eller to motorer?
 • hvor meget vægt skal hæve sænkebordet kunne bære?

Du kan vælge mellem 2-leddet eller 3-leddet hæve sænke stel. Et stel med 3 led har en længere vandring end et stel med 2 led. Så hvis du har behov for at dit skrivebord skal kunne køre højere op eller sænkes længere ned, så bør du vælge et 3-leddet stel.

Et 2-leddet stel passer som tommelfingerregel til personer, der har en højde på ca. 165-185 cm., og vi anbefaler et 3-leddet stel til personer, der er under 165 cm eller over 185 cm.

Hæve sænkebordets bæreevne hænger også sammen med antallet af motorer, hvor et skrivebordsstel med 2 motorer har en højere bæreevne end et stel med en enkelt motor. Skriveborde med 1 motor har typisk en bæreevne på 50-80 kg, hvor et hæve sænkebord med 2 motorer kan løfte mellem 120 kg.

Ud over bordpladens vægt, skal du tage med i betragtning, hvor meget udstyr, der skal stå på bordet; skal der stå flere skærme, et kabinet eller måske en printer plus det løse kontortilbehør? Dertil er der også brugerens vægt, hvis man læner sig ind over bordet.

Er du i tvivl om, hvordan du skal sammensætte dit hæve sænkebord, så er du altid velkommen til at kontakte os og få rådgivning. Du kan henvende dig på tlf. 70 10 10 13 i hverdage eller skrive til os på info@inventarland.dk.

Arbejdsgrupper

Bordplader med hjerteform kan placeres sammen, så du kan skabe arbejdsgrupper, der optager mindre plads.

Hver enkelt person i gruppen kan indstille sit hæve sænkebord til sig selv, så det passer i højden og man kan vælge at sidde eller stå uafhængigt af hinanden.

Opstilling af arbejdsgrupper fungerer godt på eksempelvis arbejdspladser og undervisningsinstitutioner o.lign.

hæve sænkeborde arbejdsgrupper

Tilbehør til hæve sænkebord

Med tilbehør til dit hæve sænkebord kan du både gøre din arbejdsstation personlig, og du kan gøre det nemt at holde dit arbejdsområde ryddeligt og overskueligt.

Saml alle kabler og skjul dem med kabelgennemføring og kabelbakker. Med skrivebordsskuffer, der kan monteres under bordpladen, har du en skjult opbevaringsmulighed til blokke, kuglepenne, post-its mv.

Gør din skrivebordsplads personlig med ergonomisk tilbehør som aflastningsmåtter, underarms- og håndledsstøtte, rollermouse, laptopstandere eller en god ergonomisk kontorstol. Vi har et bredt udvalg af ergonomisk tilbehør til kontoret.

Ovenstående er blot et udvalg af det tilbehør, du kan få til dit kontor. Gå til oversigten over tilbehør til skrivebordet for at se vores store online udvalg.

Vedligeholdelse af bordpladen

Under afsnittet omkring bordpladernes materiale, kan du læse om, hvordan du rengører dit hæve sænkebord. Derudover forhandler vi en række specialprodukter, der kan anvendes til vedligeholdende pleje af bordpladen.

pleje og rengøring til bordplader

Hurtig levering og montering af egne montører

Vi er lagerførende på de fleste af vores bordplader og hæve sænke stel, og vi kan derfor levere langt de fleste hæve sænkeborde til dig inden for 1-5 hverdage. Bordene transporteres af vores egne fragtmænd, der leverer hurtigt og professionelt.

Når du vælger “montering” sammen med dit hæve sænkebord, så sørger vores kompetente montører for at samle og installere dit hæve sænkebord for dig, og du kan være sikker på, at det virker og er samlet korrekt.